14. studeni, 2010

Žene uspješnije rješavaju krizna stanja, ali im uspjeh”pokupe” muškarci

Na tržištu rada su žene(gotovo u cijelom svijetu) diskriminirane u odnosu na muškarce. Manje zarađuju na istim poslovima, češće dobivaju otkaze, poslodavci ih manje vole  kao radnice  jer ih vežu uz trudničko odsustvo, bolovanja, podložnije su stresu…

Sporije napreduju u karijeri iako u našoj BiH (po neslužbenim statistikama) na jednoga visokoobrazovanog muškarca dolaze tri žene s diplomom. Manje ih je na šefovskim pozicijama jer je uvriježeno mišljenje da je i osrednje kvalitetan muški kadar bolji od najkvalitetnije ženske  rukovoditeljice.

Koliko je snažna ova vrsta diskriminacije, pokazuju krizna vremena u kojima će žena dobiti otkaz prije nego muškarac.

Mišljenja svjetskih (muškaraca) ekonomskih eksperata-analitičara o ženama na pozicijama odlučivanja  :

“Žena ima jači osjećaj za obitelj, a osoba koja obraća pažnju na obiteljski proračun, troškove i rashode automatski se odgovornije ponaša i na radnom mjestu i to je ono što bi svaki poslodavac trebao prepoznati!”….

“Žene su se pokazale smirenije u vrijeme krize, muškarci impulzivnije reagiraju, a to nisu vremena za takve rekacije i zato tu žene dolaze do izražaja.”

Pa, gdje je onda problem? Zašto na mjestima odlučivanja nema više žena?

Žene su dobre dok ne riješe problem, a onda ih se “odbaci”…kada zagusti, oni kojima i nije do prevelikog posla, a to su uglavnom naši dragi muškarci, naši dragi partneri, prijatelji, obračaju se ženama i traže njihovu pomoć.

Kad žene riješe problem, često naiđu na barijeru- zid, a to je da više nisu potrebne.

Muškarci se povlače u situacijama koje su kritične i tada guraju žene u prvi plan, a kada riješe situaciju, vrlo rado će iznova “isplivati” na površinu ne ustručavajući se pokupiti lovorike pobjede i  ženu “vratiti” u sjenu.

Kada se istini pogleda u oči u bilo kojem području života privatno i profesionalno, od neprocijenjive važnosti je i mišljenje i savjet žena kako bi se našlo kvalitetno riješenje.

BONAVENTURA