20. prosinac, 2010

Ovo je još jedna potvrda da Fedralno Ministarstvo Okoliša i Turizma BiH radi ispravno !

PRENOSIMO

Autor: Tomislav  Kukec – Jutarnji LIST

“Veliki igrači” na plastičnim bocama zarađuju milijune.

ZAGREB – Sustav gospodarenja ambalažnim otpadom potpuno je kolabirao. Presude Upravnog suda po kojima Fond za zaštitu okoliša mora vratiti nezakonito naplaćenu naknadu za ambalažni otpad nagovještaj su početka kraja priče koja je počela još 2005.

Tada je donesen sporni Pravilnik o otpadu, koji nije imao uporište u Zakonu o otpadu. No, to je samo dio priče. Gospodarstvenici godinama upozoravaju da je Fond za zaštitu okoliša RH zapravo osovina financijskih malverzacija oko otpada i pogodovanja pojedinim tvrtkama.

Dragica Bagarić, direktorica poduzeća Eko-ozra napominje da “veliki igrači u sustavu” zarade stotine milijuna kuna na tim bocama, a u javnosti je stvorena slika da je skupljanje boca dobra stvar jer ima socijalnu notu.

___________________________________________________

BONAVENTURA: ….mišljenja smo da će nakon čitanja članka iz Jutarnjeg LIST-a svima u BiH koji su na razne načine “napadali” program zbrinjavanja ambalažnog otpada (posebice plastičnih boca) FMOIT-a, sada biti puno jasnije da su neargumentirano javno “prozivali” i neutemeljeno “educirali” građanstvo o sakupljanju plastičnih boca kao socijalno opravdanom modelu !