29. ožujak, 2011

Mačji otok netaknut japanskom katastrofom

Čudo uslijed tragedije: Mačji otok netaknut japanskom katastrofom ; prenosi Weird Asia News

Razlog zbog kojeg je na otoku toliko mačaka je vjerovanje stanovnika otoka da će, ako nahrane mačku, imati sreću i veliko bogatstvo

Mačji otok dom je tisuća mačaka lutalicaMačji otok dom je tisuća mačaka lutalica

Stravična katastrofa koja je pogodila Japan uništila je gradove i domove tisuća ljudi, no Tashirojima ili Mačji otok, dom je oko 100-tinjak starijih ljudi i tisuća mačaka lutalica, ostao je netaknut, prenosi Weird Asia News.

Razlog zbog kojeg je na otoku toliko mačaka je vjerovanje stanovnika otoka da će, ako nahrane mačku, imati sreću i veliko bogatstvo, a na otoku je zbog pažnje prema mačkama zabranjen pristup psima. Izgleda da se briga za mačke i praznovjerje stanovnicima ovog otoka isplatilo, jer nijedan od njih nije ozlijeđen za vrijeme razornog tsunamija.

No, tsunami je ipak stanovnicima Mačjeg otoka i njihovim četveronožnim sustanarima donio određene neprilike, jer od katastrofe koja je pogodila Japan na otoku manjka hrane za ljude ali i za mačke. Japanska organizacija za spas od potresa i podršku životinjama već je osmislila plan pomoći stanovnicima ovog otoka, hranu za ljude i mačke prevest će helikopterom, jer se je brodom zbog naplavina i ruševina u moru nemoguće približiti otoku.